30 juli 2007

Haarlem en Bloemendaal


Vakantie! Tenminste, een weekje. Eigenlijk zouden we naar Frankrijk rijden om daar een week bij een vriendin te logeren, maar door onvoorziene omstandigheden hebben we dat afgezegd. Jammer, maar helaas. Toch hebben we leuke plannen voor deze week, want met de auto van m'n moeder, het navigatiesysteem van m'n vader, goede zin en een fijn humeur (en neem je zwemkleren mee.. wat we gaan doen is nog een verrassing!...) gaan we er toch wat van maken. Gisteravond hebben we de auto opgehaald, het was nog echt van dat typische weer, dreigend maar met mooie luchten, zie de foto hierboven.



Vandaag zijn we naar Haarlem gereden om die stad eens te bekijken. Heerlijk weer, fijn terrasje, en erg grappig om een Nederlander aan een Amerikaanse vrouw uit te horen leggen dat filet americain heel lekker is en dat het helemaal niet gek is om rauw vlees te eten. En wat is Haarlem een mooie stad! Knusse straatjes met bloemen, een hofje met veel katten waarvan er eentje precies op Eros leek, maar dan kleiner, en natuurlijk de Barteljorisstraat. Mijn motto "als je een straat uit Monopoly tegenkomt, zet hem op de foto" geldt nog steeds, dus voila, bij deze. Als ik ooit een reden heb om in Haarlem te gaan wonen, dan vertrek ik meteen. En misschien heb ik niet eens een echte reden nodig.


Daarna, met dank aan Bram, onze vriendelijke navigatiestem, zijn we naar Bloemendaal gereden om daar de plaatselijke pracht en praal eens te bewonderen. Ik moet toegeven, het is er prachtig. Maar we kwamen natuurlijk voor de zee. Het kalme briesje wat we verwachtten was een flinke zeewind, maar dat heeft ons er niet van weerhouden om toch romantisch en wel ons stokbrood met lekkers te nuttigen op het strand. Omdat onze tanden en kiezen daarna wel last hadden van het knarsende zand, en onze brillen nogal matgeschuurd waren door de harde zandwind, hebben we al dat zand daarna maar weggespoeld met een kop thee in een strandtent ;-).



Het was een fijne dag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Haarlem en Bloemendaal ken ik niet, maar de Barteljorisstraat uiteraard wél!