23 oktober 2006

Stoofpot!

En dan bedoel ik niet een lesbiënne bij een kachel ;)

Nee, ik bedoel mijn overheerlijke zelfgeflanste stoofpotje van vanavond waar ik best trots op ben, aangezien ik het bij elkaar gejat heb van allerlei recepten + de traditionele stoofprut van m'n moeder en dus niet wist of het wel iets lekkers zou worden.

Men snijde ongeveer een pond runderlappen in grote blokken, en braadde deze aan in een panne, euh.. pan, samen met twee grofgesnipperde uien en 4 geperste tenen knoflook. Dan 3 eetlepels mosterd erdoorheen en een flesje donkerbruin bier. Peper, tijm, rozemarijn, een snufje kaneel en een theelepeltje paprikapoeder erbij (en ik denk dat laurier en nootmuskaat het ook goed doen, maar daar ben ik allergisch voor), en vervolgens heeeel lang en heeeeeel zachtjes laten prutteldeprutteldepruttelen. Van 13u tot 17.30 heeft het hier geprutteld, en het zag er al heerlijk uit (en het hele huis rook lekker!). Vervolgens, ongeveer een half uurtje voordat je wil gaan eten, nog 3 in plakjes gesneden penen erdoorheen en 1 prei, en als het bijna klaar is wat peterselie. Nog even een paar minuutjes laten prrprruttelpruttelen en dan is het klaar!

Ik heb het met aardappelpuree geserveerd, maar vast ook lekker met rijst of gebakken aardappels of gepofte aardappels of verzin-iets-leuks :)

En als ik weer eens iets lekkers flans dan vertel ik het wel weer hier!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"En dan bedoel ik niet een lesbiënne bij een kachel ;)"
ROFLpantoFL! _O-

Anoniem zei

Die lesbienne bij de kachel, prachtig! :)

Lekker stoofpotje, Lotte.
Ik snijd het rundvlees tegenwoordig niet meer vóór het stoven in blokken, het valt vanzelf uit elkaar als het gaar is. Scheelt een vervelend werkje en het vlees wordt minstens zo lekker.