3 maart 2008

Marrokaans-achtig Pruttelpotje



Vanavond kwam ik thuis van een hele dag hoofdpijn, dus ik had zin om snel wat makkelijks in elkaar te flansen. En dan het liefst iets wat in de categorie "comfort food" valt, oftewel warm, pittig, lekker weg te happen, en het liefst op de bank te eten met een dik joggingpak aan en Friends op de TV.

Fruit twee uien, vier in plakjes gesneden tenen knoflook en een rode peper zonder pitjes/zaadlijsten aan in wat olijfolie. Rul in een andere pan wat gehakt met een grote schep ras el hanout en doe het in de pan met de uien en knoflook. Een in blokjes gesneden paprika en halve winterpeen erbij, en een blik tomatenblokjes met sap. Goed roeren en met een snuf cayennepeper laten pruttelen. Ongeveer twintig minuten vóór het opdienen een halve prei in ringen, een blik uitgelekte kikkerwerten en een blik uitgelekte kidneybonen erdoor, met een klein kuipje creme fraiche. Goed proeven, en naar smaak peper/zout, extra cayennepeper en misschien nog wat extra ras el hanout toevoegen. (Het ligt er maar net aan hoe sterk je ras el hanout van smaak is namelijk). Nog even laten pruttelen en opdienen met brood of rijst of een frisse salade. Of allemaal, natuurlijk. Of stop het in een wrap. Verzin wat leuks ;-)

Ik heb het geserveerd met pitabroodjes en komkommersalade, en het viel erg in de smaak bij m'n lief. Hoe ik dat merk? Dan wordt het namelijk opgegeten zonder te praten onder het eten..

Geen opmerkingen: