17 februari 2008

Soep

Het is schitterend weer, maar het is ook stervenskoud buiten! Ik heb last van zo'n dag dat je niet warm kan worden, wat je ook probeert. En dan is er nog één oplossing over: soep. Hete, scherpe soep. Dus bij deze mijn succesrecept voor pittige pompoensoep:

Fruit een gesnipperde ui en twee tenen knoflook in plakjes in een soeppan aan in wat olijfolie. Strooi er alvast wat kurkuma en koenjit overheen zodat het mooi kleurt, en een theelepel thijm. Als dit glazig is doe je er een pompoen bij (ik heb zo'n butternut gebruikt) die je in stukken hebt gehakt, een zure appel in kleine stukjes, en een liter kippenbouillon. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 à 25 minuten doorkoken. Als de pompoen zacht is haal je de staafmixer erdoor tot het een gladde soep is. In principe is het dan klaar, maar ik vind het lekker om er nog een schep sambal badjak dorheen te doen, en een snuf cayennepeper. Bij het serveren nog een schep creme fraiche er in laten plonzen, en eet smakelijk!

1 opmerking:

Unknown zei

Dat klinkt erg fijn. Gelukkig werkt mijn tomatensoep ook erg goed op dit soort dagen.