28 februari 2008

Frittata

Het gaat met een heleboel dingen (mij, m'n studie, m'n stage) op het moment even niet zo lekker. Maar hey, je bent een mooi-weer-blogger of niet, en ik dus wel, en dus ga ik dat hier allemaal niet neerzetten. Wat wel heel goed gaat, want het is vakantie en dus heb ik lekker veel tijd, is koken!

Dit is een recept voor frittata, een omelet met heel veel vulling die je in de oven klaarmaakt. Een soort quiche zonder korstje, genoeg als maaltijd voor twee personen, of voor vier als je er een salade en lekker brood bij serveert.

Frittata

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een lage quichevorm in.

Kluts vijf eieren met een ongeveer 50 gram geraspte oude kaas, en een flinke schep rozemarijn, tijm en oregano. Peper en zout erdoor mengen en een scheutje melk.

Schil drie kleine aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Doe in een magnetronbakje met deksel, doe er een eetlepel water bij in, deksel erop en drie minuten op vol vermogen in de magnetron om ze voor te garen.

Snijd een stronk broccoli in hele kleine roosjes en gooi die ongeveer drie minuten in wat kokend water.

Dan bak je in de pan 3 sjalotjes lekker zacht met een paar in stukjes gehakte teentjes knoflook. Aardappelschijfjes laten uitlekken en die erbij. Broccoliroosjes erdoorheen scheppen. Nog even een paar minuten op zacht vuur door elkaar verwarmen, en dan overscheppen in de quichevorm.

Dan het eiermengsel eroverheen. De boel een beetje aandrukken, en ongeveer vijf door de helft gesneden cherrytomaatjes over de quichevorm verdelen.
Strooi er nog wat peper overheen, en nog wat geraspte kaas.

Ongeveer een half uurtje in de oven, de laatste tien minuten kan je het wat heter zetten voor een mooi korstje. Als je er met een vork inprikt moet die er droog, zonder prut, uitkomen, dan is het gaar.

Geen opmerkingen: