28 december 2007

Eignl'k heel lóógies.

Soms heb je van die bevliegingen. Dan lees je eens iets, kijk je eens iets en besluit je dat alle kleine beetjes helpen. Ik heb al langer een 'naar' gevoel bij al het eten dat ik uit pakjes en zakjes bereid. Dat komt ten eerste door alle dingen in de ingrediëntenlijst die ik niet begrijp. "Zout", was het antwoord van een klasgenoot. 80% Van al die pakjes is gewoon zout. Of vet.

Na het over-the-top-lekkere etentje op 2e kerstdag besefte ik me dat al dat eten ook ècht ècht eten is. Ècht, als in: voedsel. Geen pakjes en poedertjes. Ook al begrijp ik niet helemaal hoe die mensen in de keuken daar zóveel smaak in hun eten krijgen, ik ben er van overtuigd dat ik net zo lekker kan koken met alleen goede, verse spullen. Okee, ik neem het risico me een wandelende geitenwollensok te gaan voelen, maar vanaf 8 januari beginnen we voor vier proefweken met een biologisch groente/fruitabbonnement. De inhoud voor deze week is bijvoorbeeld: Uien, Paksoi, Chinese kool, Koolraap, Waspeen, Witlof, Zuurkoo, Appel Elstar, Mandarijnen. Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden!

In mijn hele bio-bevlieging heb ik vandaag bij de natuurwinkel ook nog een butternut-pompoen meegenomen, en bataten. Daarvan ga ik nu maar eens uitzoeken wat ik er mee ga doen dit weekend!

En om niet meteen te vervallen in alleen maar vega-bio-eko-getrut ga ik nu rundvlees sudderen. In bier. Heel stoer. Met m'n houthakkershemd aan.

Geen opmerkingen: