15 januari 2007

Maandag 15 januari 2007

Ik bedenk me gemiddeld zo'n twee keer per week dat "dit een leuk/mooi/goed moment is om op het weblog te zetten" of "dat ik het nodig weer een keer moet bijhouden". Alleen zijn die momenten identiek aan momenten dat ik m'n sleutels ergens neerleg waar ze heel logisch zouden liggen en ik vervolgens twee minuten later al niet meer weet wat ook weer die logische plek was: kwijt. Op een dag komen er zoveel "ohja"-momenten in m'n hoofd op dat de helft na de "oh" van "ohja" eigenlijk al weer foetsie is. Maar nu schrijf ik dan echt weer wat, een maand later en op de dag van m'n vader's verjaardag die we gisteren al gevierd hebben, maar toch: pap, gefeliciteerd.

De feestdagen waren leuk maar niet boeiend genoeg om over te schrijven, en de tweede helft van de kerstvakantie heb ik doorgebracht met een koortsig hoofd en een zere keel: keelontsteking. Zo één waar de dokter naar kijkt en als eerste reactie "oh jeetje" op geeft. Dat is al niet fijn om te horen. De penicilinekuur die erop volgde hielp gelukkig, tot gisteren m'n keel weer behoorlijk als een stel naalden/scherven/willekeurige scherpe dingen aan begon te voelen bij het slikken. Vandaag dus maar weer naar den dokter en wat blijkt? "Door een antibioticakuur word je extra vatbaar voor schimmels". En bedankt dokter. Nu mag ik dus fijn drie maal daags een drankje slikken met als opdracht op het etiket het "minstens 1 minuut in de keel te houden". Ik heb geoefend maar het zou wel helpen als het drankje niet zo enorm sterk naar amaretto-met-extra-alcohol zou smaken. Dat snijdt nogal, je weet. En als nu blijkt dat je door anti-schimmel-amarettodrankjes vatbaar wordt voor wéér iets anders hoor ik het graag nu alvast, dan kan ik me erop voorbereiden.

Zo, verder met puinruimen in huis, haastig vertrekken kan ik nooit netjes en daar moet ik altijd een paar dagen later weer voor opdraaien ;)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé, je vader is op dezelfde dag jarig als ik (?).

Lotte zei

Ja klopt! Ik had ook al zoiets gepost op jouw blog toen je jarig was ;) Ik vind het altijd zo grappig als mensen van precies dezelfde dag zijn. Dit jaar heb ik een Frans meisje leren kennen wat op dezelfde dag is geboren als ik en je zit elkaar dan wel echt gek aan te kijken :D!